me, myself and us

Boeken die via Re-Book IT te koop aangeboden worden, zijn voorzien van een kwaliteitslabel. De door Re-Book IT gehanteerde kwaliteitslabels zijn zijn “nieuw, verpakt”, “gebruikt, geen tot potlood sporen”, “gebruikt, sporen markeerstift”, “gebruikt, veel markeerstift”, en “gebruikt, onordelijk. Elk boek dat te koop staat bij Re-Book IT krijgt zo'n label opgeplakt na een fysieke keuring door ons team. Het percentage duidt de waarde van een boek aan ten opzichte van zijn nieuwprijs bij de boekhandel.

Boeken met de labels “nieuw, verpakt” en “gebruikt, geen tot potlood sporen” werden niet, tot weinig gebruikt en zijn in opperbeste staat. De “nieuw, verpakt”-exemplaren zitten nog in de verpakking van de drukkerij. Boeken die aan “gebruikt, geen tot potlood sporen” verkocht worden, zijn in gebruikte maar goede staat. In voorkomend geval zijn er aantekeningen in potlood in terug te vinden, maar nooit in onuitwisbare inkt. In “gebruikt, sporen markeerstift”-exemplaren werd geschreven en/of gemarkeerd door de vorige eigenaar, maar dit in beperkte maten. In “gebruikt, veel markeerstift”-exemplaren werd veel geschreven en/of gemarkeerd door de vorige eigenaar, maar dit was ordelijk. Oudere edities, of exemplaren met onordelijke markeringen worden via de categorie “gebruikt, onordelijk” verkocht.

Kopers van tweedehands studieboeken bij Re-Book IT kunnen zeker zijn van het kwaliteitslabel dat ze bestellen aangezien er in geen enkel geval afgeweken wordt van de hierboven beschreven waarderingsprincipes.

Prijscategorieën 2022
 • 2011

  In 2011 werd het idee van de boekenshop gelanceerd door vier TEW-studenten van de Universiteit Hasselt tijdens het vak ‘Ondernemen en ondernemingsplanning’ van prof. dr. Ghislain Houben. Ze kregen de kans om voor dat concept een businessplan op te stellen. Na afloop van de cursus werd besloten om het businessplan uit te voeren. Re-Book IT werd opgericht als dochteronderneming van de toenmalige NV Ondernemerstalent. Dat was een incubator van Universiteit Hasselt, LRM en Dexia.

  Nadat de oprichters afstudeerden aan Universiteit Hasselt droegen zij hun bestuursfunctie over aan een nieuwe generatie studenten.

 • 2014

  In aanloop naar het nieuwe academiejaar worden in mei drie nieuwe bestuurders aangeworven. Lise Janssen, Marie Rosmeulen en Tom Wolfs (studenten TEW) vervoegen het team.

 • 2015

  Begin 2015 werd Re-Book IT losgeweekt van de NV Ondernemerstalent en sindsdien werken we onafhankelijk. Universiteit Hasselt blijft echter een belangrijke structurele en operationele partner voor Re-Book IT.

  Sinds december 2015 vliegt Re-Book IT mee onder de vleugels van start it @kbc. Bij start it @kbc kunnen we een beroep doen op de inspiratie en coaching van een enorm netwerk aan ondernemers en specialisten. Dankzij start it @kbc hebben we nu ook office space bij Corda INCubator in Hasselt.

  Logo startit kbc
 • 2016

  In februari nam Dieter Tomsin na 3,5 jaar afscheid als bestuurslid van Re-Book IT. Ook in juni wijzigde het bestuur. Lise Janssen studeerde af aan de UHasselt en gaf haar mandaat terug. Ter vervanging van Dieter en Lise werden Arno Grosemans en Delphine Kempeneers aangetrokken.

 • The future

  And there is so much more to come. Help us to make studying more sustainable.